Kostenoverzicht aanvragen

Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn (Deltion)

Deltion

Erkenningen

Vanaf

€ 675,00 incl. BTW

Vakgebied

Opleidingsniveau

MBO Niveau 2

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Je leert meer over voeding en de invloed hiervan op het herstel en welzijn van de zorgvrager. Ook leer je hoe je maaltijden serveert en hoe je de zorgverlener ondersteunt bij het eten en drinken.

Inhoud

In het theoriedeel van de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  •    zorgdossiers
  •    gezonde voeding
  •    voeding in relatie tot ziektebeelden (zoals hart-  en vaatziekten, nierziekten)
  •    doelgroepen
  •    diëten
  •    voedsel, dranken en ingrediënten
  •    allergenen
  •    specifieke voedingsgewoonten (zoals vanuit           religie,  cultuur, principe)
  •    meetinstrumenten met betrekking tot eet- en     drinkgedrag
  •    slikgedrag
  •    administratieve systemen rondom voeding en   patiëntenzorg
  •    serveertechnieken

Ook leer je:

  •    maaltijden en dranken gastvrij uitserveren
  •    inspelen op de toestand van de zorgvrager (zoals bij afasie, dementie, delier
  •    gesprekstechnieken toepassen
  •    adviesvaardigheden
  •    werken volgens procedures en richtlijnen, zoals de HACCP

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor mensen met een mbo-niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn, mbo-niveau 2 diploma Medewerker Facilitaire Dienstverlening of mbo-niveau 3 Verzorgende IG. Om aan deze cursus deel te nemen, moet je minimaal 16 uur per week werkzaam zijn als Helpende, Facilitair medewerker of Verzorgende. 

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze cursus leer je meer over (gezonde) voeding en de invloed hiervan op het herstel en welzijn van de zorgvrager. Ook leer je hoe je maaltijden serveert en hoe je de zorgverlener ondersteunt bij het eten van de maaltijd en bij het drinken.

In het theoriedeel van de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  •    zorgdossiers
  •    gezonde voeding
  •    voeding in relatie tot ziektebeelden (zoals hart-  en vaatziekten, nierziekten)
  •    doelgroepen
  •    diëten
  •    voedsel, dranken en ingrediënten
  •    allergenen
  •    specifieke voedingsgewoonten (zoals vanuit           religie,  cultuur, principe)
  •    meetinstrumenten met betrekking tot eet- en     drinkgedrag
  •    slikgedrag
  •    administratieve systemen rondom voeding en   patiëntenzorg
  •    serveertechnieken

Ook leer je:

  •    maaltijden en dranken gastvrij uitserveren
  •    inspelen op de toestand van de zorgvrager (zoals bij afasie, dementie, delier
  •    gesprekstechnieken toepassen
  •    adviesvaardigheden
  •    werken volgens procedures en richtlijnen, zoals de HACCP
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 645,-
Inschrijfgeld: € 0,-
Studiemateriaal: € 30,-

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn (Deltion)

Deltion

Erkenningen

Opleidingsniveau

MBO Niveau 2

Vakgebied

DE OPLEIDER

Deltion

We zijn ‘partner in talentontwikkeling’ voor zowel individuen als voor bedrijven en organisaties. We leiden op voor een vitale arbeidsmarkt en leveren daarmee een bijdrage aan een gezonde regionale economie.